< Terug naar de voorpagina <

Family Story

-Dit bericht is alleen zichtbaar voor Viëtoren-
beste familie,
Ik had al eerder op onze Kroniek een bergsportartikel van mijn hand laten plaatsen: 'Een halve eeuw onderweg in de Bernina'. Zie daarvoor mijn berichtje in najaar 2016. Ik geef daar nu een vervolg aan met het artikel: 'Over de toppen van de Wildstrubel. Zie deze link: Lees het artikel hier Het is een 'true family story' met een terug en vooruitblik naar hoe wij als Nederlanders in de Alpen onderweg zijn in tijden van klimaatverandering. Met citaten uit het dagboek van (opa) Leo Viëtor. We hadden voor de reportage een mooie verdeling: Silvan de berggids, Dominick de fotograaf (had ook berggids kunnen zijn...) en Marnix de journalist. De reis is geheel gesponsord door Zwitserland Toerisme. Artikel is geplaatst in Bergen Magazine, nr 5 2019. In veel kiosken / boekhandels te verkrijgen. Het nummer gaat in op de gletsjers van de Alpen.... Ik ga mij komende tijd voorbereiden op een artikel over 'Montagne et Spiritualite'.... en ga daarvoor naar het klooster op de grote Sint Bernard pas tussen Martigny en Aosta.

Marnix Viëtor (6-1-2020)
marnix.jpg
Hallo Familie, Ik had het artikel - heel attent - van Marnix al per post gekregen. Dankzij Marnix blijft de PostNL
nog in leven. Jammer van de true summit. Ik kan mijzelf van de zomervakantie van 1970 niet zo heel veel herinneren. De beklimming van de Gsür olv Christian Schmid beter dan die van die van de Wildstrubel. De herinnering is vertroebeld doordat ik gespiekt heb in het vakantiealbum wat vader gemaakt had en wat Marnix bewaart. Ik heb dat geleend na de eeuwwisseling op mijn vakantie naar Adelboden. En heb de beklimming van de Gsür volgens de route van 1970 solo overgedaan. En nog enkele tochten, die wij als familie in 1970 maakten. Alleen de Wildstrubel niet. Toen ik daar was, merkte ik dat de omgeving me onbewust bekend voorkwam, maar veel bewuste herinneringen had ik niet. 40-50 jaar geleden is toch een flinke tijd. Anderzijds heb ik als 12-jarige jongen natuurlijk wel bewuste herinneringen opgeslagen in mijn hersenen in 1970.
Mooi artikel. Vader beschrijft de dingen die verdwijnen - nachttreinen en gletschers - en zoon Dominick beschrijft de dingen, die verschijnen - de nieuwste smartphones -. Mooie taakverdeling binnen de Leidse tak. Ben benieuwd naar het het volgende artikel over 'Montagne et Spiritualité'.

Leo Gijsbert Viëtor (7-1-2020)
leo.jpg
Boeiend verhaal, leest lekker. Met een varende vader hebben de Santpoorters niet veel bergervaring opgedaan. De vakantie in Unterbäch, niet ver van Kandersteg maar dan ten zuiden van de Rhone, heeft ons nog de meeste bergwandelervaring opgeleverd. Susan en ik mochten er ieder een originele koeienbel uitzoeken als souvenir. Wat betreft je volgende artikel, Martigny ken ik slechts van het passeren. We zijn in de zomer diverse keren met Jaron en Balder in Chamonix geweest en gingen soms via Duitsland en Zwitserland naar deze Franse plaats en kwamen dan door Martigny. Vandaar was het een forse klim naar boven. Bergen zijn altijd mooi in mijn gedachten, jammer dat er zoveel zo snel verandert.

Arnoud Viëtor (7-1-2020)
arnoud.jpg

Zelf een reactie plaatsen

Je naam:
Je reactie:

< Terug naar de voorpagina <
Valid HTML 5
Valid CSS 3
[Klik voor adresgegevens Viëtoren]